Svijet

Trump izazvao Bidena na kognitivni test pa se zbunio s imenom doktora već u sljedećoj rečenici

Donald Trump je sugerisao da bi američki predsjednik Joe Biden “trebao uraditi kognitivni test”, a u sljedećoj rečenici se zbunio o tome ko mu je dao test.

Reuetrs

“On čak i ne zna šta znači riječ inflacija. Mislim da bi trebalo da uradi kognitivni test kao i ja”, rekao je bivši predsjednik o Bidenu tokom govora na konvenciji u Detroitu.

Nekoliko sekundi kasnije, nastavio je:

“Doktor Ronny Johnson. Da li svi znate Ronnyja Johnsona, kongresmena iz Teksasa? On je bio doktor u Bijeloj kući i rekao je da sam ja najzdraviji predsjednik u historiji pa mi se odmah dopao”.

Međutim, Trump je ustvari mislio na Ronnyja Jacksona, koji je bio ljekar u Bijeloj kući tokom jednog perioda dok je Trump bio predsjednik.

Podsjetimo da je Trump 2018. godine radio kognitivni test na vlastiti zahtjev, a radi se o ispitu za otkrivanje ranih znakova gubitka pamćenja i drugih blagih kognitivnih oštećenja.

Trump je nedavno napunio 78 godina, a tokom jednih od svojih govora je postavio pitanje da li je 81-godišnji predsjednik Biden sposoban za drugi mandat.

Ali, kritičari na internetu su ubrzo shvatili njegovu grešku te je Bidenova kampanja to objavila samo nekoliko minuta kasnije na društvenim mrežama.

Biden se također podsmijavao Trumpovim godinama te mu je poželio sretan 78. rođendan “od jednog starca drugom”, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh