Svijet

Trump: Zelenski je najveći trgovac ikad, kad god dođe u našu zemlju odšeta sa 60 milijardi dolara

Bivši predsjednik SAD-a i vjerovatni republikanski kandidat Donald Trump oštro je kritikovao američku pomoć Ukrajini na subotnjem predizbornom skupu u Detroitu.

Donald Trump - Twitter

Govoreći na događaju Turning Point USA, Trump je rekao da bi američku pomoć Ukrajini riješio prije nego što preuzme Bijelu kuću.

“Mislim da je Zelenski možda najveći trgovac od svih političara koji je ikada živio. Svaki put kad dođe u našu zemlju, odšeta sa 60 milijardi dolara.

Otišao je prije četiri dana sa 60 milijardi dolara, a došao je kući i objavio da mu treba još 60 milijardi dolara. Tome nikad kraja. To ću riješiti prije nego što preuzmem Bijelu kuću kao novoizabrani predsjednik”, rekao je Trump u govoru.

Trumpova izjava sadržavala je netačnosti o američkoj pomoći Ukrajini, budući da je račun za inostranu pomoć Ukrajini u iznosu od blizu 61 milijarde dolara potpisao američki predsjednik Joe Biden još krajem aprila.

Trump je ranije izjavio da će uskratiti vojnu pomoć Ukrajini ako pobijedi na predsjedničkim izborima u SAD-u 2024. Trump je također tvrdio da Rusija ne bi pokrenula agresiju na Ukrajinu 2022. da je on osvojio drugi mandat, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh