Svijet

Požar izbio na sjeveru Izraela nakon raketnog napada iz Libana

Izraelski mediji potvrdili su eksplozije uslijed presretanja raketa

U Gornjoj Galileji na sjeveru Izraela izbio je požar nakon presretanja baraža raketa lansiranih iz Libana, objavili su izraelski mediji u utorak, javlja Anadolija.

Izraelski kanal 12 objavio je da je požar izbio na otvorenom području u Gornjoj Galileji zbog fragmenta koji je pao tokom presretanja raketa lansiranih iz Libana.

– Požar je, međutim, ugasilo pet vatrogasnih ekipa – navodi emiter.

Izraelski mediji potvrdili su eksplozije uslijed presretanja raketa.

Rano u utorak, libanska grupa Hezbolah saopćila je da je lansirala baraž dronova na štab 91. divizije u Nahal Gershomu u Gornjoj Galileji,piše Avaz

Napetosti su porasle duž libanske granice s Izraelom tokom prekograničnih napada između Hezbollaha i izraelskih snaga dok Tel Aviv nastavlja sa svojom smrtonosnom ofanzivom na Pojas Gaze, u kojoj je od 7. oktobra prošle godine ubijeno više od 37.600 ljudi.

Hezbolah je povezao prekid svojih napada na Izrael sa prestankom izraelskih napada na Gazu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh