Svijet

E-bicikli postaju sve popularniji: U Njemačkoj ga ima svaka četvrta osoba

Tržište električnih bicikala u Njemačkoj procvjetalo je…

E-bicikli - financa.ba

Tržište električnih bicikala u Njemačkoj procvjetalo je, s obzirom da svaka četvrta odrasla osoba posjeduje e-bicikl prema istraživanju energetske kompanije Eon. Eon je izvijestio o postizanju novog rekorda u upotrebi e-bicikala.

E-bicikli su sve popularniji u Njemačkoj, s udjelom od 24,7% među odraslima prema najnovijem istraživanju energetske kompanije Eon. Što je rast u odnosu na 17,5% iz 2020. godine.

Mladi između 18 i 29 godina posebno su skloni e-biciklima, s udjelom od 17,5%, u usporedbi s prošlogodišnjih 13,8%. Unatoč tome, e-bicikli su još popularniji među starijim generacijama, s više od 27% pedesetogodišnjaka ili starijih koji su ih nabavili.

Za 21,5% ispitanika e-bicikl je bio izbor radi zaštite okoliša, dok je 40,7% reklo da svoj bicikl puni kod kuće. Oko četvrtine ispitanika smatra e-bicikl primamljivim za odmor, dok ih 6,8% koristi za putovanje na posao, prenosi Seebiz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh