Svijet

Bijela kuća se oglasila o Bidenovom mentalnom zdravlju

Bijela kuća je saopštila da za predsjednika SAD Joea Bidena nije neophodan kognitivni test, navodeći da je on i dalje u stanju da bude kandidat za reizbor na tu funkciju.

Predstavnica Bijele kuće za medije Karin Žan-Pjer Karine Jean-Pierre rekla je na konferenciji za novinare u utorak da se apsolutno ništa ne krije o Bidenovom zdravlju, prenio je CNN.

Jean-Pierre je, međutim, priznala da Biden “nije imao sjajnu noć” tokom televizijske debate sa republikanskim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trumpom.

“Odlučio sam da proputujem svijet nekoliko puta… neposredno prije debate… nisam slušao svoje osoblje… i onda sam zamalo zaspao na sceni”, rekao je Biden o protekloj debati, tokom prikupljanja sredstava za svoju izbornu kampanju u američkoj saveznoj državi Virdžiniji u utorak uveče.

Biden je imao gotovo dvije nedelje između povratka iz Italije sa samita G7 15. juna i debate 27. juna, navodi CNN.

Jean-Pierre je ponovila da je Biden bio bolestan tokom debate, navodeći da je još prehlađen.

Poslanik Demokratske stranke iz Teksasa Lloyd Doget pozvao je u utorak Bidena da se povuče iz trke za predsjedničke izbore, poslije TV debate sa Trumpom.

Bijela kuća saopštila je u utorak da se očekuje da će se Biden danas sastati sa demokratskim guvernerima i liderima Kongresa nakon što su pojedini od njih zahtijevali sastanak sa predsjednikom, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh