Svijet

Kina: Čovjek pokušavao prokrijumčariti više od živih 100 zmija u pantalonama

Muškarac je uhvaćen kako pokušava da prokrijumčari više od 100 živih zmija u kontinentalnu Kinu tako što ih je ugurao u svoje pantalone, saopštila je carinska uprava te zemlje, a prenosi Guardian.

Zmija, Foto: blickwinkel / Alamy / Profimedia Slično

Neimenovanog putnika zaustavili su carinici dok je pokušavao da se iskrade iz poluautonomnog Hong Konga i uđe u pogranični grad Shenzhen, navodi se u saopćenju kineske carine.

“Carinici su prilikom inspekcije otkrili da je u džepovima pantalona koje je putnik nosio bilo šest platnenih vrećica na vezice koje su zalijepljene trakom. “Kada su otvorene, u svakoj vrećici su pronađene žive zmije svih vrsta, veličina i boja”, navodi se u saopštenju, prenosi N1.

U saopštenju se navodi da su policajci zaplijenili 104 reptila, uključujući mliječne zmije i kukuruzne zmije, te mnoge koje nisu autohtone vrste.

Kina je jedan od najvećih svjetskih centara za ilegalnu trgovinu životinjama, ali su vlasti posljednjih godina suzbile takve aktivnosti. Državni zakoni o biološkoj sigurnosti i kontroli bolesti zabranjuju ljudima da unose alohtone vrste bez dozvole.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh