Svijet

Peskov: Ova odluka SAD-a vodi prema hladnom ratu

“Odluka Sjedinjenih Američkih Država da razmjesti oružje dugog dometa u Njemačkoj vodi ka hladnom ratu”, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Dmitrij Peskov - Bgnews.me

“Krećemo se sigurnim koracima ka hladnom ratu, sve se to već dogodilo“, rekao je Peskov u razgovoru koji je vodio novinar Pavel Zarubin, a koji je objavljen na Telegram kanalu novinara, prenosi RIA Novosti.

Zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov ocijenio je ranije danas da Sjedinjene Američke Države odlukom da raspoređuju rakete dugog dometa u Njemačkoj neće natjerati Rusiju da uđe u skupu trku u naoružanju, prenosi Tanjug.

Pentagon je u srijedu saopštio da će SAD početi da raspoređuju oružje dugog dometa na teritoriji Njemačke od 2026. godine. Riječ je o protivvazdušnim sistemima SM-6, krstarećim raketama Tomahavk i hipersoničnom oružju.

Njemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je danas da će Sjedinjene Američke Države raspoređivati sisteme dugog dometa u Njemačkoj na rotacionoj osnovi i napomenuo da će odluka Vašingtona “zatvoriti ozbiljan jaz u sposobnostima u Evropi”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh