Misterije

U PUSTINJI PORED VOJNE BAZE NAŠAO RUPU – Bila je duboka 340 metara, a kada je u nju spustio kameru čuo je nekakve čudne zvuke

Jutjuber Dr. Ty poznat je po svojim neobičnim avanturama, a jedan od njegovih snimaka i dalje privlači veliku pažnju.

Naime, u pustinji u američkoj državi Juta, nedaleko od vojne baze “Dagvej”, pronašao je neobično duboku rupu koju je odlučio da istraži pomoću GoPro kamere.

Iako jutjuber ovu rupu naziva “najdubljom na svetu”, prava najdublja rupa je Koljska ultraduboka bušotina u Rusiji koja meri 12.262 metra. Rupa u Juti je duboka nešto više od 340 metara, a nije jasno zašto je napravljena ni kada.

Zanimljivo je da je dubina rupe identična visini Krajslerovog nebodera u Njujorku, prema izvorima kao što je LadBible.

Na početku snimka iz 2013. godine, Dr. Ty prilazi otvoru rupi sa svojom “opremom”.

“Imam GoPro kameru, LED baterijsku lampu, stiropor, ako naiđemo na vodu, najlon za pecanje i električnu bušilicu”, objasnio je.

Potrebno mu je bilo dva minuta da dostigne dno, ali većinu vremena snimak je bio crn, osim povremenih bljeskova svjetlosti i vidljivih zidova rupe.

Nažalost, nije otkriveno ništa značajno, pa je jutjuber odlučio da baci nekoliko kamenčića u rupu. Shvatio je da kamenje nije palo pored kamere, “već negdje u daljini”.

“Nemam objašnjenje gdje je kamenje nestalo. Čini mi se da sam dole čuo nekakve čudne, slabe zvukove”, rekao je.

Snimak može biti prilično jeziv, a posebno može uznemiriti osobe koje pate od klaustrofobije. Gdje su kamenčići završili ostaje nepoznato i dalje intrigira gledaoce, piše alo.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh