Svaštara

Tri horoskopska znaka koja premalo brinu o svom zdravlju

Ljudi rođeni u ovim znakovima poznati su po svojoj sklonosti da zanemaruju vlastito zdravlje.

Slab imunitet - Zenstvena.com

Bilo da su previše zaokupljeni svojim obavezama, prepuštaju se hedonizmu ili jednostavno ne obraćaju dovoljno pažnje na svoje tijelo, ovi znakovi često zaboravljaju koliko je važno brinuti o sebi.

Evo o kojim je znakovima riječ i zašto to rade.

Blizanci

Blizanci su često toliko zaokupljeni istraživanjem novih ideja, susretima s novim ljudima i sudjelovanjem u raznim aktivnostima da jednostavno nemaju vremena brinuti o svom zdravlju. Stalno su u pokretu, uvijek traže nove avanture i uzbuđenja. Njihova sklonost prema brzom načinu života često ih sprječava da se usmjere na svoje fizičko i mentalno zdravlje.

Često zaboravljaju na osnovne potrebe svog tijela zbog preokupiranosti različitim interesima. Zbog radoznalosti i svestranosti, često zanemaruju redovite obroke, dovoljno sna i tjelesnu aktivnost.

Strijelac

Strijelci, koji su gotovo uvijek zaokupljeni novim avanturama i iskustvima, često zaboravljaju brinuti o svom zdravlju. Nemaju vremena za redovite zdravstvene preglede ili brigu o svom tijelu. Njihova želja za avanturom može ih odvesti u situacije u kojima zanemaruju svoje zdravlje.

Njihov pozitivan stav često ih sprječava da ozbiljno shvate zdravstvene probleme ili da redovito posjećuju liječnika, a nepredvidiv način života dovodi ih do neredovitih obroka, nedostatka sna i zanemarivanja redovite tjelesne aktivnosti.

Vodenjak

Vodenjaci previše često zanemaruju svoje fizičko i mentalno zdravlje. Njihova preokupacija intelektualnim aktivnostima može ih spriječiti da obrate pažnju na potrebe svog tijela. Vole biti različiti i često prkose društvenim normama, uključujući i one vezane za zdravlje. Njihova sklonost prema eksperimentiranju može dovesti do neobičnih prehrambenih navika ili zanemarivanja tradicionalnih zdravstvenih preporuka, piše index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh