Razumijevanje načina na koji se mijenjaju temperature u frižideru može vam pomoći da izbjegnete jednu uobičajenu grešku u skladištenju i da vaša jaja budu svježa duže.
Prema mišljenju stručnjaka, određeni dijelovi frižidera su topliji od drugih, što može uticati na to koliko se brzo kvarljivi proizvodi, poput jaja, pokvare, prenosi Klix.
Jedna od najčešćih grešaka koje ljudi prave je stavljanje jaja na vrata frižidera, mjesto koje može izgledati zgodno, ali može dovesti do bržeg kvarenja.
Na srednje police stavite mliječne proizvode, jaja i upakovanu hranu koja ne zahtijeva kuhanje, jer je ovdje temperatura malo niža. Pošto se vrata frižidera često otvaraju i zatvaraju, to je najtopliji dio frižidera, što ga čini manje idealnim za kvarljivu hranu.
Umjesto toga, rezervirajte ovaj prostor za namirnice s prirodnim konzervansima, poput umaka i pića, koji bolje podnose temperaturne fluktuacije.