Stoga je šefica kuhinje s Michelinovom zvjezdicom odlučila otkriti svoju nepogrešivu metodu za pripremu savršenog prženog jajeta, a za koju kaže da jamči “sjajan rezultat svaki put”, piše Express.
Abe preferira jarko žuto jaja, a kako je otkrila, ključ za savršeno prženo jaje leži u posuđu. Korištenje neprianjajuće tave ključno je za pržena jaja. Lagano zagrijte tavu s malo ulja ili maslaca ako više volite takav okus.
Zatim pažljivo razbijte svježa jaja u tavu, jedno po jedno, i pecite dvije do tri minute dok se bjelanjak ne stegne”, objasnila je Abe. Dodala je i da voli koristiti kašiku za prelijevanje ulja preko žumanjka da bi osigurala ravnomjernije pečenje.
“Koristite ravnu špatulu da pažljivo izvadite jaja i začinite ih solju i svježe mljevenim crnim paprom”, rekla je Abe. I eto ga, gotovo je vaše savršeno pečeno jaje. Kuharica je podijelila i svoj najbolji savjet za kuhana jaja.
“Najbolji način da svaki put dobijete savršena kuhana jaja je da počnete s posudom vode koja već kuha”, rekla je. Zatim, uz pomoć kašike, trebate lagano dodati jaja u vodu te i smanjiti temperaturu da jaja ne bi popucala.
“Za savršeno meka kuhana jaja, kuhajte ih tačno šest minuta. Onda ih prebacite u posudu s ledenom vodom i ostavite da se ohlade nekoliko minuta. Tako ćete ih lakše oguliti”, zaključila je Abe, piše Večernji list.