Svaštara

Evo koliko treba trajati odnos da bi oba partnera bila zadovoljna

U savremenom svijetu seksualno zdravlje postaje sve važnija tema.

Vođenje ljubavi - Cosmopolitan.hr

Istraživanja pokazuju da zadovoljstvo u ljubavnim vezama može biti postignuto u znatno kraćem vremenu nego što se možda ranije mislilo.

Prema stručnjacima iz ZipHealtha, seksualno aktivni parovi smatraju da idealno trajanje odnosa, uključujući predigru i njegu poslije, iznosi oko 35 minuta.

Studije također naglašavaju važnost redovne intimnosti za emocionalno i fizičko zdravlje.

Stručnjaci iz kineske medicine savjetuju da parovi, posebno oni u dvadesetim, imaju intenzivne sesije svaka četiri dana kako bi poboljšali međusobnu povezanost i opće zdravlje, prenosi Avaz.

Nedovoljna seksualna aktivnost može dovesti do različitih zdravstvenih problema, a istraživanja su pokazala da žene koje nemaju odnos barem jednom nedjeljno imaju povećan rizik od raznih oboljenja.

Preporučeno trajanje intimnih aktivnosti je: 15 minuta predigre, 15 minuta aktivnog odnosa i 5 minuta maženja poslije.

Zanimljivo je da parovi koji provedu dodatnih pet minuta na predigri prijavljuju više ženskih orgazama, što može biti izazov za mnoge muškarce.

Istraživanja su pokazala da mnogi ljudi preferiraju seks uvečer, a posebno subotom oko deset sati.

Ova saznanja pokazuju da se intimnost razlikuje od osobe do osobe, ali da je opušteno veče idealno vrijeme za uživanje s partnerom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh