Svaštara

Doktorica upozorila: Ovo suđe može stvoriti ozbiljne probleme sa zdravljem

Deasi kaže da nikada ne koristi teflonske tave i da radije bira one koji su napravljeni od livenog gvožđa ili nerđajućeg čelika

pexels.com/annushka-ahuja

Vjerovatno ne postoji kuća bez teflonske tave. I mada se ove tave smatraju za najpraktičnije, pa i najbezbjednije, doktorica Punam Desai kaže da su ovi sudovi toksični, naročito ako su izgrebani, i da odmah morate da ih bacite.

Deasi kaže da nikada ne koristi teflonske tave i da radije bira one koji su napravljeni od livenog gvožđa ili nerđajućeg čelika.

– Izgrebane ili oguljene teflonske tave mogu da “ubace” milione komadića mikroplastike u našu hranu. A ove čestice mikroplastike narušavaju endokrini sistem i mogu da izazovu hormonski disbalans, probleme sa plodnošću i povećaju rizik od raka – navodi Desai i dodaje:

– Takođe, izbjegavam i oštećene keramičke tave. Oni obično imaju sloj aluminijuma ispod osnovnog sloja, i te čestice mogu da dođu do naše hrane. Zato je moj savjet da odmah iz kuće izbacite oštećene i ogrebane teflonske i keramičke tave i odaberite zamjenu od livenog gvožđa – zaključila je doktorica, piše Daily Mail, prenosi Hayat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh