Svaštara

Pripadnici tri znaka druge stalno kritiziraju, a sebe smatraju savršenima

Svi poznajemo one ljude koji neprestano pronalaze mane kod drugih, dok su za sebe uvjereni da su bezgrešni.

Svi poznajemo one ljude koji neprestano pronalaze mane kod drugih, dok su za sebe uvjereni da su bezgrešni. U astrologiji postoje horoskopski znakovi koji su skloni kritiziranju, a pritom zaboravljaju pogledati vlastite nedostatke. Njihova potreba za perfekcijom u drugima često dolazi iz njihove uvjerenosti da oni sami nemaju nijednu manu. Doznajmo koji su to znakovi.

Djevica

Ako postoji znak koji je poznat po svojoj sklonosti kritici, onda je to Djevica. Njihova potreba za savršenstvom često ih navodi da primijete sve, pa čak i najmanje nepravilnosti kod drugih. Djevice su majstori u pronalaženju detalja koje drugi ignoriraju, a njihova kritika dolazi iz želje da sve bude savršeno. Iako su često dobronamjerni, njihova neprestana analiza može izmoriti ljude oko njih. No, ono što je posebno zanimljivo kod Djevica jest da za sebe misle kako su uvijek u pravu i da ne čine greške.

Lav

Lavovi vole biti u centru pažnje, a njihova samouvjerenost često dolazi s uvjerenjem da su oni najbolji u svemu što rade. Lavovi imaju visoka očekivanja od sebe, ali i od drugih, pa nije rijetkost da budu skloni kritiziranju onih koji ne ispunjavaju njihove standarde. Oni su rođeni lideri, a njihova kritika često dolazi iz osjećaja da znaju najbolje. No, dok će rado ukazati na tuđe nedostatke, lavovi nerijetko misle da njima nema što zamjeriti.

Jarac

Jarci su poznati po svojoj ozbiljnosti, ambiciji i visokom standardu u svemu što rade. Ne samo da postavljaju visoke ciljeve za sebe, već to očekuju i od drugih. Jarčevi su skloni kritici kada vide da netko ne daje sve od sebe ili kada stvari nisu dobro organizirane. Iako su izvrsni u planiranju i postizanju svojih ciljeva, često su uvjereni da je njihov način rada jedini ispravan. Kritiziranje drugih dolazi im prirodno jer su skloni vjerovati da su oni sami uvijek u pravu, piše index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh