Svaštara

Smeđa boja osvaja enterijere – zašto je vole više od crne?

Ova ugodna nijansa stvara toplinu i udobnost, za razliku od klasičnih crno-bijelih kombinacija koje su dugo bile prisutne u našim prostorima

Pixnio

Smeđa nudi prirodniju alternativu koja unosi dubinu i mekoću u enterijere, evocirajući nostalgiju za 1970-ima, ali se jednako dobro uklapa u moderne i tradicionalne stilove.

Dizajnerica interijera Taylor Simon na TikToku je otkrila svoje omiljene smeđe tonove i kako ih uvrstiti u prostor. “Odnedavno sam opsjednuta smeđim enterijerima, posebno bogatim tonovima tamne čokolade”, objašnjava.

Smeđa je također vrlo svestrana. Postoji niz smeđih tonova s kojima možete raditi, od čokoladnih nijansi do bogatih tonova karamele, dubokih smeđih s crvenim ili bogatim ljubičastim podtonovima.

Za one koji žele radikalnije promjene Taylor preporučuje: “Ako želite ići do kraja, obojite sobu u čokoladno smeđu boju.”

Preporučuje i miješanje smeđih tonova s hladnijim bojama, rekavši: “Apsolutno volim kako čokoladno smeđa izgleda s kromom.”

Smeđa boja donosi toplinu koju crna ne može pružiti, stvarajući savršenu pozadinu za prirodne teksture i organske oblike.

Taylor na kraju ističe da se smeđa boja lako može uklopiti u razne komade namještaja i dekoracije.

Možete je dodati kroz sofe, krevete, ormariće ili čak pločice u kupaonici, prenosi Index.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh