Svaštara

Retrogradni Jupiter u Blizancima (od 9.10.): Reorganizacija uvjerenja i prioriteta

Ovaj tranzit je moćno vrijeme za reorganizaciju naših ideja, misli i prioriteta.

Blizanci - Pixabay.com

Ovaj tranzit je moćno vrijeme za reorganizaciju naših ideja, misli i prioriteta. To je poziv da se usredotočite na ono što je trenutno najrelevantnije i istražite različite načine suočavanja s preopterećenošću informacijama, raspršenim mislima i mentalnim kaosom. U znaku Blizanaca, retrogradni Jupiter poziva nas da preispitamo što vjerujemo da je istina i u kojoj mjeri vjerujemo pričama koje stvara naš um. Ovaj tranzit također je prilika da se ponovno posvetimo autentičnosti i ponovno uskladimo s njom ako osjećamo da smo skrenuli sa svog pravog puta.

9.10. Jupiter postaje retrogradan na 21º Blizanaca, označavajući početak razdoblja reorijentacije i razmišljanja. Jupiter će biti u retrogradnom kretanju do 4.2.2025. Ovaj pomak nudi nam priliku da redefiniramo naš odnos s našim uvjerenjima, našim umovima i našim ideologijama. Motivira nas da razmislimo o tome kako tražimo smisao i istinu i da ponovno procijenimo što nam autentičnost znači.

Jupiterova promjena kretanja je posebno relevantna za ljude rođene s osobnim položajima oko 21º promjenjivih znakova (Blizanci, Djevica, Strijelac i Ribe). Ovaj tranzit će im ponuditi priliku da se ponovno usklade sa svojom istinom, redefiniraju svoja uvjerenja i promisle o svom pristupu učenju, komuniciranju i shvaćanju svojih iskustava.
Retrogradni Jupiter: Preorijentacija i refleksija

Jupiter je najveći planet u Sunčevom sustavu i dobio je ime po kralju bogova. Povezan s obiljem, ekspanzijom i rastom, Jupiter je u astrologiji poznat po svojoj blagotvornoj, ekspanzivnoj energiji, a naziva se i Velikim dobrotvorom ili Gospodarom obilja.

Tradicionalni vladar i Strijelca i Riba, Jupiter je u korelaciji s arhetipom tragača i ima veze s impulsom za traženjem smisla i istine. Ovaj je planet povezan s deduktivnim učenjem, razmišljanjem desne strane mozga i visokim obrazovanjem, kao i s našim sustavom vjerovanja i životnom filozofijom. Jupiter je snažno povezan s energijama autentičnosti i spontanosti te s našom željom da istražimo svijet, proširimo svoju svijest i otkrijemo kulture i tradicije drugačije od naših.

Kada je retrogradan, Jupiter nas poziva da razmislimo o našem odnosu prema svojim uvjerenjima, redefiniramo svoju životnu filozofiju, preispitamo svoj način pripisivanja značenja našim iskustvima i preorijentiramo se prema onome što je istina u sadašnjem trenutku. Retrogradni Jupiter je prilika da privremeno zaustavimo našu potragu i provedemo neko vrijeme razmišljajući o tome što tražimo, zašto i kako.

Retrogradni Jupiter u Blizancima: Navigacijski paradoks i dvojnost

Gospodar obilja je u Blizancima od 25.5.2024. i ostat će u znaku Blizanaca do 10.6.2025. U posljednja četiri i pol mjeseca ovaj tranzit potiče našu želju da saznamo više o raznim temama, katalizirajući širenje naših intelektualnih horizonata i motivirajući nas da postavljamo bolja pitanja i tražimo odgovore na različitim mjestima.

Jupiter u Blizancima nudi nam prilike da prepoznamo valjanost višestrukih gledišta i poboljšamo svoju sposobnost snalaženja u paradoksu i dualnosti. Ova kombinacija energija naglašava važnost otvorenosti za različite perspektive i poboljšava našu sposobnost integracije naizgled kontradiktornih informacija.

Ključni izazovi u to vrijeme bili su preopterećenost informacijama i mentalna preopterećenost. Jupiter uvijek ukazuje na područja u kojima nas privlači eksces i pretjerivanje. Kod Blizanaca se to očituje kao sklonost prenaglašavanju detalja i gubljenju u moru dostupnih podataka ili u pričama koje stvara naš um.

Dok je Jupiter retrogradan u znaku Blizanaca, pozvani smo da razmislimo o značenju koje pripisujemo riječima, mislima, podacima i informacijama, poboljšamo svoju sposobnost da jasno i promišljeno komuniciramo svoju istinu i pobrinemo se da se izražavamo autentično.

Retrogradni Jupiter u Blizancima je prilika da preispitamo svoj pristup učenju, proučavanju, poučavanju, dijeljenju informacija, konzumiranju informacija, komunikaciji, razmišljanju i osmišljavanju naših iskustava.

Jupiter u kvadratu sa Saturnom i Neptunom u Ribama

Jupiter je retrogradan dok formira široke kvadrate sa Saturnom i Neptunom u Ribama, oba retrogradna, dva aspekta koji će nastaviti biti aktivni mjesecima.

Kvadrat Jupiter-Saturn prvi je put bio egzaktan 19.8., a drugi put postaje egzaktan 24.12.. Tijekom nadolazećih tjedana i mjeseci, kvadrat Jupiter-Saturn će istaknuti tekući ples između kontrakcije i širenja. Ovaj aspekt olakšava provjeru stvarnosti i nudi nam priliku da vidimo na koji način trebamo sazrijeti i preuzeti odgovornost kako bismo ostvarili svoje vizije i rasli na način kojem težimo.

Kvadrat Jupiter-Neptun neće biti egzaktan do 18.6.2025. i dogodit će se kada planeti budu u Raku i Ovnu. Treći kvadrat Jupiter-Saturn također će se dogoditi u ovim znakovima, 15.6.2025. godine.

Tijekom nadolazećih mjeseci, kvadrat između Jupitera i Neptuna će istaknuti izazove zamjene naše osobne istine ili naših uvjerenja, za apsolutnu Istinu. Ovaj aspekt će nas potaknuti da se odreknemo svoje privrženosti uvjerenjima, ideologijama i načinima pronalaženja smisla u životu koji nas još više udaljavaju od Istine onoga što jest.

Na ranim stupnjevima Ovna, Neptun će naglasiti potrebu za novim načinom pristupa duhovnosti i istaknuti rizike jurnjave za željama ukorijenjenima u fantaziji i iluziji.

Retrogradni Jupiter u Blizancima: Integracija informacija i reorganizacija misli

U Blizancima, Jupiterov pomak u kretanju nudi nam poziv da se usredotočimo na integraciju onoga što smo do sada učili, umjesto da nastavimo tražiti nove informacije i podražaje. Vrijeme je da probavimo iskustva koja smo doživjeli u proteklih nekoliko mjeseci, istražimo njihovo dublje značenje i otkrijemo što možemo učiniti s informacijama koje smo prikupljali te kako one mogu obogatiti naše živote i praktično ih primijeniti.

Ovaj tranzit je moćno vrijeme za reorganizaciju naših ideja, misli i prioriteta. To je poziv da se usredotočite na ono što je trenutno najrelevantnije i istražite različite načine suočavanja s preopterećenošću informacijama, raspršenim mislima i mentalnim kaosom.

U znaku Blizanaca, retrogradni Jupiter poziva nas da preispitamo što vjerujemo da je istina i u kojoj mjeri vjerujemo pričama koje stvara naš um. Ovaj tranzit također je prilika da se ponovno posvetimo autentičnosti i ponovno uskladimo s njom ako osjećamo da smo skrenuli sa svog pravog puta.

ATMA/moonomens/


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh