Svaštara

Vaspitačica udarila u potiljak djevojčicu (1): Majka vidjela snimak zlostavljanja

Еlena Raluca Dan, majka djevojčice koju je vaspitačica zlostavljala u jednom vrtiću u Rumuniji, kaže da je zanijemila na video-snimak koji je vidjela, a koji svjedoči nasilje koje je proživjela njena jednogodišnja kćerkica.

Vrtić - Pixabay

Naime, djevojčica stara godinu i osam mjeseci, plakala je u vrtiću kada joj je vaspitačica prišla i udarila je rukom u potiljak.

Cijela situacija je zabilježena na snimku od strane jednog studenta na praksi.

Majka napadnute djevojčice je nakon gledanja snimka ostala u šoku i kaže da se još uvijek nije oporavila.

“Ako se vaspitačica ovako ponaša, onda je to veoma ozbiljno. Ja ću podnijeti prijavu u inspektorat, a onda ću podnijeti prijavu policiji za nasilničko djelo prema maloljetniku”, rekla je Еlena, prenose Nezavisne .
“Sigurna sam da nije bila jedina koja je udarena, ili na koju su se drali, vikali. Juče, kada sam je vodila u vrtić, vaspitačica je bila tu da je preuzme ali ona nije željela da ide. Vidjela ju je i uplašila se”, dodala je majka.

Incident se dogodio u vrtiću u Rumuniji počekom nedjelje, a vaspitačica je došla na posao tek juče. Nakon što su se slike pojavile u medijima, ona je dala ostavku i nije došla na posao.

“To je veliki incident, nisam to očekivala”, rekla je direktor vrtića Еlena Hrimiuc.

“Čin je posebno ozbiljan jer se odigrao pred očima studenata sa Pedagoškog fakulteta”, rekla je Mihaela Cici Bolovan, generalni inspektor.

“Nakon slika koje su se pojavile u javnosti, policijski službenici u obaviješteni po službenoj dužnosti,a istraga je u toku”, rekla je Еlena Ostače, portparol policije u Baili.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh