Svaštara

Žena pojela svježe placente svoje troje djece: Tvrdi da je to najbolja stvar koju je uradila

Mikelti Braun Padron, inače zvijezda rijaliti emisije “Sestre supruge” (Sister wives), podijelila je krajnje bizarnu stvar koju je učinila nakon porođaja, nešto što iskreno preporučuje svim novim majkama, piše People.

Žena i djeca - Avaz

Naime, u posljednjoj epizodi emisije u kojoj učestvuje, Mikelti tvrdi da je pojela placentu nakon što je dočekala sinove blizance Arčera Benksa i Ejsa Mekorda sa svojim mužem Antonijem Tonijem Padronom u novembru 2022.

Dok je razgovarala sa sagovornicom o svom postporođajnom iskustvu, ova 28-godišnjakinja i majka troje djece zabezeknula je sve ovim podatkom.

– Super mi je. Jedem svoju placentu, tako da je divno. Svakoj ženi preporučujem da samo pojede svoju placentu. Posteljica sadrži sve hranljive materije – sve su to zaista dobre stvari koje pomažu u hranjenju bebe kada ste trudni, i posteljica je zapravo inkapsulirana – izjavila je ona.

Opisujući svoje iskustvo i preporučujući da je “to veoma dobro” za sve majke, ona se podsjetila da je pojela i svoju posteljicu nakon što je dočekala kćerku Avalon u aprilu 2021., prenosi Telegraf.rs.

– Bilo je nevjerovatno. Mislim da mi je to zaista pomoglo u postporođajnom periodu sa Avalonom. Zaista mi je pomoglo u oporavku, tako da sam odlučila da to ponovo uradim i sa svojim momcima. I do sada mi je mnogo pomoglo – prisjeća se Mikelti.

Upitana kako je pojela placentu, ona se prisjeća da je prvo zagrizla sirovu.

– Odmah sam zagrizla placentu sirovu. Nema ukusa… A onda sam drugi dio pretvorila u smuti. Zapravo imam sliku placente na telefonu i može da se vidi trag ugriza koji napravila – opisuje ova žena.

Producenti emisije odlučili su potom da u odvojenim “ispovjedaonicama” upitaju i druge mame o njihovom mišljenju o placenti. Jedna od “sestara supruga” Meri Braun je rekla da “ni na koji način niti u bilo kom obliku “, ne bi pojela placentu, dok je druga “sestra žena”, Kristin Braun priznala da bi voljela to da uradi i da bi “učinila to u trenu.”

Treća supruga sestra Robin sve je šokirala svojom ispoviješću.

– Sve ću vas šokirati sad. Ja sam prva to uradila. Bilo je to nešto što mi je moja babica predložila i samo sam pomislila: “Daj da probam” – rekla je ona objašnjavajući da joj je to dramatično pomoglo kod postporođajne depresije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh