Svaštara

Zašto se u restoranima prvo služi hljeb? Tradicija koja se dugo primjenjuje, a malo ko zna razlog

Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, riječ je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu

Konobari u restoranu prvo na sto iznose hljeb, a gosti na obrok čekaju još neko vrijeme.

Iako su mnogi misli da je razlog tome neki kafanski bonton, riječ je o triku koji su osmislili ugostitelji da bi povećali zaradu.

Ovu tajnu otkrio je kuhar Rus Adams iz Vašingtona na društvenoj mreži “Quora”, a sa njim su se složili još neki ugostitelji.

Kao prvo, od ovih peciva ćete biti žedni. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i bolja zarada.

Drugo, hljeb ili bilo što slično pokreće probavu i od njega samo dodatno ogladnite. Upravo zato se događa da ljudi naruče više nego što mogu da pojedu, a kasnije kažu kako su se zaletjeli, prenosi Hayat.

Posljednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimaciju, što je u ovom slučaju jedenje hljeba, onda nisu dosadni i ne traže stalno konobare.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh