E, tu je onda mamurluk neizbježan, a Francuzi tvrde da ovo definitivno pomaže….
Naime, u Francuskoj se ostrige konzumiraju za vrijeme praznika, a u zemlji poznatoj po vinu, takođe je dobra protiv mamurluka, posebno ovih slavskih i prazničnih.
Francuzi ostrige jedu za praznike ili za neke posebne prilike, ali u područjima u kojima se gaje, posebno duž obale Atlantika, postoji odavno mišljenje da je ostriga i prirodni lijek protiv mamurluka.
„Ostriga je kompletan obrok, jer je svježa i savršena je da se jede kad smo malo gladni“, izjavio je jedan uzgajivač.
Nutricionista Erve Lariel je rekao da ostrige imaju malo kalorija i masti, dobre su za varenje, ali posjeduju cink koji je dobar za eliminisanje alkhola iz organizma.
„Konzumiranje ostriga uveče ili dan poslije slavlja zaista ima svojstva protiv mamurluka. Ali je ipak najbolje izbegavati prekomerno konzumiranje alkohola da bi se izbeglo to neprijatno stanje“, dodao je Lariel.
Radio Frans enfo savetuje da je bolje da se ostrige jedu iz zadovoljstva, nego protiv mamurluka, prenosi Krstarica