Američka nutricionistica je podjelila sa ljudima šta ona konzumira da bi sačuvala dobar izgled kože. Kolagen je primarni strukturalni protein koji može da se nađe u različitim veznim tkivima našeg tela i odgovoran je za mladolik izgled i održavanje kože elastičnom
Ove namirnice ona često jede – Losos: Prepun je minerala odgovornih za proizvodnju kolagena, kao što je cink. Takođe sadrži puno omega-3 masnih kiselina koje pomažu u održavanju vlažnosti kože. Supa od kostiju: Ona zapravo ne podstiče proizvodnju kolagena nego sadrži bioaktivni oblik kolagena koji vaše telo može odmah da iskoristi.Supa od pilećih i ćurećih kostiju sadrži kolagen tipa II koji podržava zdravlje zglobova, a supa od goveđih kostiju sadrži kolegen tipa I koji održava zdravlje kože. Jaja: Slično kao supa od kostiju, jaja takođe sadrže kolagen, u žumancima. U jajima ima i puno sumpora koji je važan za detoksikaciju jetre i proizvodnju kolagena.
To omogućuje da toksini koji uništavaju kolagen budu uklonjeni iz tela. Čia semenke: Bogate su omega-3 masnim kiselinama koje su nužne za hidrataciju i obnavljanje ćelija kože, kako bi ona izgledala mladoliko i glatko. Semenke bundeve: Bogate su cinkom i stoga, kao i losos, savršene za osobe kojima nedostaje kolagena.Pržene semenke su najbolje jer su bogatije hranljivim materijama od sirovih. Agrumi: Velika količina vitamina C koju sadrže agrumi pomaže aminokiselinama u prozvodnji prolina, neesencijalne aminokiseline koja učestvuje u proizvodnji kolagena. Zeleno povrće: Sadrži hlorofil, pigment koji povećava nivo prokolagena u koži,piše Pult
Hlorofil takođe štiti kožu od starenja jer ga telo koristi za borbu protiv slobodnih radikala i UV-zraka. Bobičasto voće: Brusnice, kupine, jagode i maline sadrže elagičnu kiselinu koja pomaže u zaštiti kože od oštećenja izazvanih UV-zračenjem, izdravu količinu vitamina C. Avokado: Vitamin E koji sadrži avokado pomaže u opadanju nivoa kolagena u telu. Avokado sadrži i korisne masnoće koje jačaju zdravlje kože i povećavaju proizvodnju kolagena.