Loša briga o čistoći krpa koje se koriste u kuhinji mogu dosta da ugroze zdravlje.
Uz pomoć ovih pet savjeta, to više neće biti problem.
Toplota
Pranje krpa na visokoj temperaturi nije dovoljno da se iz njih sklone sve bakterije.
Kako biste ih dobro dezinfikovali, poslije pranja suhe krpe stavite u mikrovalnu rernu na 30 sekundi.
Krpe poslije pranja odmah sušite, ne ostavljajte ih u mašini kako ne bi postale leglo bakterija kojima odgovaraju vlažna područja,prenosi Novi.
Samo bijele
Kada kupujete kuhinjske krpe radije birajte obične i bijele umjesto šarenih. Bijele krpe su jednostavnije za održavanje, a i lakše je uočiti kada se isprljaju. Još jedna od prednosti bijele boje je i to da se neće isprati.
Omekšivač
Za pranje kuhinjskih krpa nemojte da koristite omekšivač za veš. On će umanjiti njihovu moć upijanja tečnosti, a to je odlika koja je ipak važnija od mirisa.
Zamjena za izbjeljivač
Ako vam je nestalo izbjeljivača, slobodno uzmite sodu bikarbonu ili sirće.
Masne krpe potopite u vrelu vodu i pustite da odstoje preko noći.
Sušenje
Sušenje na vazduhu je najbolje rješenje za kuhinjske krpe koje perete svakog dana i čuvate na suhom mjestu kako bi se smanjila kontaminacija bakterijama.