Ako prilikom kuhanja kiselog kupusa, dodate nekoliko kriški jabuke, ukus će biti mnogo bolji.
Preostale dijelove kuhane mrkve iz juhe, možete pomiješati u pire krompir koji će tad dobiti privlačnu boju i nov okus.
Da bi veći komadi mesa pri pečenju ostali sočni i mekani, prvo meso zapecite sa svih strana na jakoj temperaturi, pa potom smanjite i postepeno dodajite po malo vode, dok ne omekša.Da vam banane za kolače i voćne salate ne bi potamnile, popršćite ih sa limunovim sokom. Da bi kafa zadržala svoju potpunu aromu, dodajte joj malo soli i čuvajte je u frižideru. Ako vam je nestalo sjaja za mašinu za suđe, isjecite nekoliko kriški limuna i rasporedite po mašini, vaše će suđe imati isti sjaj. Peglu možete očistiti, Ako krpu natopite sa esencijom, protrljate po pegli i ostavite da stoji desetak minuta, potom je ponovo obrišite i spremni ste za peglanje,piše Aura
MALI KUĆANSKI TRIKOVI: KAKO ESENCIJOM OČISTITI PEGLU, ZAŠTO KISELOM KUPUSU DODAVATI KRIŠKU JABUKE?
Svako zrno kuhane riže bit će odvojeno, ako prilikom kuhanja, u vodu dodate nekoliko kapi limuna.