“Ljudi bi trebali znati što sve može kora banane”, navodi Burrell na svojoj web stranici.
“Kora banane svijetložute boje ima veći udio antioksidansa koji djeluje protiv raka, a zelena kora manje zrele banane posebno je bogata aminokiselinom triptofanom koja je zaslužna za bolju kvalitetu sna, kao i škrobom koji pogoduje zdravlju crijeva”, dodaje,
Jedenje kore banane, kaže, može povećati ukupni unos vlakana i do 10 posto te tako pomaže pravilnom radu crijeva i potencijalno pridonosi gubitku kilograma,prenosi Index.
“Ljudi bi trebali znati što sve može kora banane”, navodi Burrell na svojoj web stranici.
“Kora banane svijetložute boje ima veći udio antioksidansa koji djeluje protiv raka, a zelena kora manje zrele banane posebno je bogata aminokiselinom triptofanom koja je zaslužna za bolju kvalitetu sna, kao i škrobom koji pogoduje zdravlju crijeva”, dodaje.
Jedenje kore banane, kaže, može povećati ukupni unos vlakana i do 10 posto te tako pomaže pravilnom radu crijeva i potencijalno pridonosi gubitku kilograma.
“Dobit ćete gotovo 20 posto više vitamina B6, kao i vitamina C”, iznosi Burrell, ali napominje da koru banane ne treba jesti sirovu, već kuhanu kao dodatak curryju, kolačima ili umacima.
“To je važno kako bi se razgradili stanični zidovi i omogućili da vaše tijelo ima koristi od svih dobrobiti kore banane”, tvrdi nutricionistica.
Najpraktičniji savjet Burrell je da koru banane umiješate u smoothie. To će povećati njegov volumen i prehrambeni sadržaj uz minimalnu promjenu okusa i teksture.