Svaštara

Jedan blizanac jeo samo vegansku hranu, drugi meso: Pogledajte razliku nakon 12 sedmica

Jednojajčani blizanci Hugo i Ross Turner odlučili su provesti mali eksperiment vezan za način prehrane.

Hugo je 12 tjedana jeo samo vegansku prehranu, dok se Ross držao prehrane bogate mesom, a promjene na njihovim tijelima pratio je tim znanstvenika s londonskog King’s Collegea. Tijekom eksperimenta znanstvenici su mjerili promjenu njihove težine, razine kolesterola i mišićne mase.

“Moj mentalni fokus je bio mnogo bolji dok sam bio na veganskoj dijeti. Nisam osjećao popodnevni pad energije”, rekao je.

To je objasnio promjenom međuobroka. Budući da keksi i čips koje je inače jeo nisu spadali u vegansku prehranu, zamijenio ih je voćem i orašastim plodovima.

Ross je eksperiment počeo s težinom od 79,4 kilograma i 13 posto masnoće. Tijekom eksperimenta dobio je 4,5 kilograma mišićne mase i 1,8 kilograma masnog tkiva. Na kraju eksperimenta imao je 85,7 kilograma, a postotak masnoće mu se podigao na 15 posto. Razina kolesterola mu se nije promijenila.

Ovaj je eksperiment trajao prilično kratko u usporedbi s drugim studijama vezanim za prehranu, a blizanci su potvrdili da bi eksperiment voljeli ponoviti u trajanju od šest ili 12 mjeseci kako bi dobili točnije rezultate,prenosi Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh