Svaštara

CIJELI ŽIVOT POGREŠNO PEREMO FARMERKE: Ova žena je otkrila TRIK, više se NEĆE PODERATI ili IZBLIJEDITI, šokirat ćete se!

Ako želite da farmerkama produžite vijek trajanja, te da što duže izgledaju kao nove, stručnjaci tvrde da treba da ih perete – što rjeđe!

Ženske farmerke - Facebook

Pravilo “što manje perete farmerke, to bolje” i te kako ima smisla, s obzirom da se teksas uništava čestim pranjem.

“Ako ih perete prečesto, brzo će izbledeti”, izjavila je Suzan Fermor, stručnjak za uklanjanje fleka. Njen savjet je da ih perete jednom mjesečno i to na kratkom programu u hladnoj vodi, a ostatak vremena da ih ostavljate da se provjetravaju na vazduhu.

Ako se intezivno znojite ili farmerke neprijatno mirišu, naravno treba ih prati i češće, ali se trudite da to ne bude učestalo.

Bilo nove ili stare, farmerke obavezno treba da okrenete na unutrašnju stranu prije pranja u veš mašini. To pomaže da se smanji trošenje i gubljenje boje tkanine, koje ćete najprije primijetiti uz ivice, džepove, pojas i oko rajsferšlusa.

Takođe je važno tokom pranja zatvoriti rajsferšlus i zakopčati dugmiće, to pomaže da farmerke zadrže svoj prvobitni oblik.

Za pranje farmerki treba koristiti poseban deterdžent za očuvanje boja i ne treba ih stavljati u prepunu mašinu! Bez prostora za pomjeranje rajsferšlus i nitne mogu da se zakače za druge komade veša, pa šavovi mogu da oslabe ili čak puknu. Odjeća bi trebala slobodno da se pomjera u bubnju – tako da se temeljno očisti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh