Svaštara

Chef tvrdi: Uz ovaj sastojak kajgana će uvijek ispasti savršeno

KAJGANA je mnogima omiljeni izbor za doručak ili brzi ručak jer ju je veoma jednostavno napraviti. U samo nekoliko sekundi je možete složiti, ali profesionalni kuhari upozoravaju da najjednostavniji način nije i najbolji.

Kajgana - Diannafitness.com

Chef Alton Brown rekao je za Daily Star da ljudi zaboravljaju na važan sastojak koji kajgani daje punoću okusa.

“Prije nego što zamutite jaja, dodajte jednu žličicu majoneze i jednu žličicu soli”, objasnio je

“Čak i ako ne volite majonezu, nema veze, jer se ona dodaje kako bi jajima dala svilenkastu strukturu i ne ističe se u okusu”, dodao je.

I Gordon Ramsay je svojevremeno dijelio savjete o kajgani, a on tvrdi da se sve svodi na temperaturu, prenosi “Index“.

“Tajna je u tome da jaja kuhate sporo. Uvijek bi trebala biti barem malo tekuća”, zaključio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh