Svaštara

Većina muškaraca koji imaju loš odnos sa ženama imaju 2 slična problema – Zapažanja psihologa

Prema mišljenju stručnjaka, čak 90% muškaraca koji imaju loš odnos sa ženama imaju dva zajednička problema.

Par - Ilustracija / Kurir.rs

Prvi je nedostatak snage, energije i motivacije da urade bilo šta kako bi popravili svoj odnos sa ženama. Drugi je generalno loš odnos sa supružnikom. Ako započnete razgovor sa takvim muškarcem on će vam lako otkriti detalje svog života, a često će priznati da mimo braka ima još jednu vezu.

Kada su muškarac i žena na početku veze strast se javlja sama po sebi. Oni brinu jedno o drugome, gaje jake emocije i zatvaraju oči pred problemima. Nakon nekog vremena javljaju se problemi koje prije nisu bili u mogućnosti vidjeti i koje očigledno trebaju zajedno riješiti.

Ovde postoje dva scenarija. Prvi je da muškarac pomaže svojoj ženi i oni zajedno rješavaju probleme. Ona mu se divi i uzvraća mu osjećanja. Ovde strast i emocije ostaju, motivacija i energija para raste i oni imaju jedan lijep, skladan i srećan brak.

Drugi scenario je kada muškarac ne pomaže ženi smatrajući da su njeni problemi gluposti. Žena tada bude razočarana te prestaje poštovati muškarca i diviti mu se. Kao rezultat toga sve češće se pojavljuju svađe, a strast i osjećanja koja su nekada imali nestaju,piše Infpult

Čim muškarac prestane rješavati porodične probleme žena prestaje da ga poštuje, čim prestane da ga poštuje osjećanja blijede i nestaju. Muškarci ignorišu želje svojih supruga i smatraju ih beznačajnim. Muškarac ne žele popustiti svojoj supruzi u sukobima i često ga nije briga za njena osjećanja.

Kada žena postane hladna i distancirana i ne želi više da ispunjava svoje bračne dužnosti muškarac tada obično krivi nju i vjeruje da je problem samo u njoj. Tada počinje konunicirati sa drugim ženama i traži pažnju i nježnost koju ne dobija od supruge. Ono što i jedno i drugo ne žele da shvate jeste da su oboje podjednako krivi, ne samo jedni.

Oboje treba da sjednu kao odrasli ljudi, da razgovaraju i pokušaju popraviti brak ako se još može popraviti. Prebacivanje krivice neće nigdje odvesti, samo bi moglo produbiti problem i ugušiti i onaj mali tračak nade da se brak može popraviti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh