Potrebna su ti ova tri sastojka:
3 jajeta
120 g bijele čokolade
120 g svježeg sira
Priprema se ovako:
Odvoji bjelanca od žumanaca; bjelanca stavi u posudu te u hladnjak.
Zagrij rernu na 170 stepeni.
Narendaj bijelu čokoladu te je rastopi u posudi uronjenoj u vruću vodu.
Izmiksaj bjelanca u snijeg.
Svježi sir dodaj čokoladi te promiješaj.
Također dodaj i 3 žumanca te dobro promiješaj.
Potom umiješaj naizmjenično po 1/3 snijega – sve dok ne pomiješaš kompletan snijeg s tijestom.
Obloži kalup za pečenje (15 cm) papirom za pečenje, a rubove kalupa premaži maslacem. prenosi “Hayat“.
Stavi tijesto u kalup.
Zatim nekoliko puta lupi s kalupom po radnoj površini kako bi nestali mjehurići zraka iz tijesta.
Stavi kalup u visoki lim te ga napuni vrućom vodom.
Tijesto peci u tri faze: 15 minuta na 170 stepeni, 15 minuta na 160 stepeni te ostavi još 15 minuta u isključenoj pećnici.
Izvadi kalup iz pećnice te ostavi da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Pospi šećerom u prahu – i gotovo!