Svaštara

Trik slavnog kuhara za rižu koja savršeno ispada baš svaki puta

Savršeno kuhana riža u isto je vrijeme blaga, ukusna, a i dalje pomalo tvrda, da ju se osjeti pod zubima.

Riža - Dnevnik.hr

Gordon Ramsay, slavni chef, ima trik uz pomoć kojeg će ruža svaki puta biti savršeno kuhanja. Za početak trebali bi izabrati basmati rižu, kaže Ramsay. Upravo ta riža smatra se najkvalitetnijom i raste u podnižju Himalaje. Dugog je zrna koje se kuha desetak minuta. prenosi “N1“.

Slavni chef tvrdi kako je idelani omjer riže i vode 1:1,5, a idealno vrijeme kuhanja je 8 do 10 minuta.

Sastojci za savršeno kuhanu rižu:
400 grama basmati riže
600 ml hladne vode
3 sjemenke kardamoma
2 zvijezde anisa
sol i papar po želji

Priprema:

1. Isperite rižu pod mlazom hladne vode.

2. Stavite rižu u lonac. Posolite i poparite pa sve dobro promiješajte.

3. U lonac ubacite zvjezdasti anis i kardamom, koje ste prethodno probušili kako bi otpustio svoje prirodne arome tijekom kuhanja.

4. Zalijte rižu hladnom vodom, poklopite i stavite kuhati na visokoj temperaturi.

5. Pustite da voda brzo zavrije. Kada voda zavrije, smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno lagano kuha osam do deset minuta.

Rižu tijekom kuhanja ostavite poklopljenju, to je ključno za savršeno kuhanu rižu, pišu Putoholičari

6. Vilicom promiješajte rižu i poslužite je uz umak po želji. Prijatno!


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh