Svaštara

ON IMA MOĆ: TRIK S JABUČNIM OCTOM KOJI ĆE OTJERATI OSJEĆAJ POSPANOSTI POSLIJE JELA

Poznat vam je onaj osjećaj pospanosti koji vas savlada nakon što pojedete veći obrok? Osjećate se kao da nemate ni trunke energije i samo razmišljate o tome kako biste najradije legli i odspavali? Problem je to koji muči mnoge, no rješenje postoji i zapravo je prilično jednostavno.

Jabučni ocat - Blogspot

Jabučni ocat ima brojne dobrobiti za zdravlje, između ostalog može djelovati kao probiotik. Jabučni ocat derivat je fermentiranog jabučnog soka, pa kao i druge fermentirane namirnice može sadržavati bakteriju koja pospješuje zdravlje crijeva i održava urednu probavu. Međutim, treba imati na umu da svojstva probiotika ima samo nepasterizirani jabučni ocat koji sadrži enzime, bjelančevine i spomenute probiotike. Dakle, pasterizacijom nestaju probiotička svojstva jabučnog octa.

Jabučni ocat može biti i pomagač pri mršavljenju, no odlučite li se pokušati smršavjeti s pomoću jabučnog octa, ne konzumirajte više od dvije žlice dnevno. Previše jabučnog octa može iritirati želudac, ali i uništiti zubnu caklinu te oštetiti jednjak.

Uz to, jabučni ocat puni nas energijom zahvaljujući kaliju i enzimima koje sadrži. Dodajte malo octa čaši vode i popijte. Možete je piti i tijekom tjelovježbe kako biste se manje iscrpili. Aminokiseline u octu sprječavaju nakupljanje mliječne kiseline nakon vježbanja. prenosi “Hayat“.

Kolika je moć alkoholnog octa, dobro zna i cijenjeni kiropraktičar dr. Alan Mandell s Floride, koji na svojoj Facebook stranici Motivationaldoc redovito objavljuje korisne savjete za zdravlje i bolju kvalitetu života te inspirirajuće i motivirajuće citate za sretan život.

Tako se osvrnuo i na osjećaj pospanosti i umora nakon većeg obroka koji je mnogima dobro poznat. Mandell objašnjava da se to događa zato što nakon obilnog jela razina glukoze, odnosno šećera naglo poraste, a zatim rapidno padne te se ne može održati ujednačena razina šećera u krvotoku.

Kako biste izbjegli osjećaj umora, savjetuje da prije jela popijete malo organskog jabučnog octa, preciznije jednu žlicu octa otopite u čaši vode te to popijete netom prije jela. Na taj način održat ćete normalnu razinu glukoze i inzulina, a to će omogućiti šećeru da se polako apsorbira u stanice.

Dakle, želite li se osjećati dobro i imati puno energije, prije najvećeg obroka u danu popijte čašu vode s alkoholnim octom i osjetit ćete sjajne rezultate, piše portal Zadovoljna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh