Ako njih izbacite, ne samo da ćete izbaciti glavni izvor energije nego ćete imati i vrlo ograničen jelovnik. Ključ je samo da pronađete komplekse ugljikohidrate koji pašu vašem organizmu.
No, kada bi se birao najbolji ugljikohidrat koji treba jesti, to bi svakako bio krumpir. Kada ga se pravilno pripremi, recimo u pećnici ili na salatu krumpir može biti jako zdrava opcija.
Krumpir je prepun vlakana
Među najvažnijim nutrijentima u krupmiru su svakako vlakna. I to ona topiva i netopiva, koja pomažu s probavom, snižavaju razinu šećera u krvi i kolesterola te vas čine sitima.
Imaju više kalija nego banane
Banane su razvikane zbog količine kalija koju sadrže, ali zapravo to nije ni približnokoličini koju sadrže krumpiri. Jedan srednji krumpi sadrži 897 miligrama Kalija, što je duplo više od banane koja ima 422 miligrama. prenosi 2N1“.
Bogati su i ostalim nutrijentima
Uz vlakna i kalij, krumpir je bogat i drugim nutrijentima poput C i B vitamina, mangana, magnezija, fosfora, niacina i folata.
Bogati su rezistentnim škrobom
Ovaj škrob nije lako probaviti, on hrani dobre bakterije u vašem probavno traktu. Ostim toga, zbog njega ste dulje siti.
Krumpiri su najzasitnija hrana
Nijedna druga hrana nije toliko zasitna kao krumpir i to kada ga se jede samog, piše Eat this.