Svaštara

Starinska pogača naših nana, ne treba vam kvasac: Preukusna, a lako se pravi, zapišite receptž

Ako želite sami da napravite ukusno pecivo, probajte ovaj recept za pogaču bez kvasca!

Pošto se za pripremu ne koristi kvasac, veoma je brzo gotova, možete je napraviti za svega pola sata ujutru i uživati u njoj za doručak, a biće ukusna tokom cijelog dana.

Potrebno je:

500 gr brašna
1 prašak (ne baš cijela)
soli
2 kašike maslinovog ulja
250 ml jogurta
malo kisele vode

Priprema:

Brašno proseijati sa praškom za pecivo, dodati so i maslinovo ulje.

Sipati jogurt i malo kisele vode i zamijesiti glatko testo.

Odmoriti 15 min, U tepsiju rasporediti listove slatkog kupusa pa staviti tijesto i malo je rukama ispretiskati.

Pokriti folijom i krpom da odmori 10 min – Viljuškom malo izbosti i peći u ugrijanoj rerni oko 40 min na 200 stepeni C.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh