FDA navodi da ostatke hrane treba staviti u frižider ili zamrzivač dva sata nakon pripreme.
Guy Crosby, certificirani znanstvenik za hranu i izvanredni profesor na Harvardu, ističe da su ovakve smjernice preopćenite i da ne vrijede za svaku namirnicu.
Različite namirnice imaju i različitu pH vrijednost. Hrana koja ima niže rpH razine, poput umaka od rajčice, mogu trajati dulje. Njihov rok je otprilike oko tjedan dana. S druge strane, u ostacima hrane koje imaju više pH razine, poput jaja i ribe, bakterije se jako brzo razvijaju i zbog toga ih treba pojesti u roku tri dana ili ih treba baciti ako taj rok prođe. prenosi “N1“.
Hrana s visokom razinom šećera (kolači, muffini itd.) mogu se držati i izvan frižidera u hermetički zatvorenoj posudi do tjedan dana. S druge strane, hrana s visokim udjelom vlage – na primjer, kuhano meso i kuhano povrće – može brže razviti bakterije, čak i kad se čuva u hladnjaku. Treba ih kroz tri dana, piše Huff post.