Prelijepo dekorisan ručak od omiljenog povrća. Tikvice sada napunite sa piletinom umjesto sa mljevenim mesom, ukus je još bolji. One su idealna ljetna namirnica, pune su vode, a zbog svog neutralnog ukusa savršeno se slažu sa ostalim sastojcima, a posebno sa sirom i mesom.
Piletina je svakako bolji izbor tokom ljetnih mjeseci jer je lagana, često se stavlja i u salate, a kada je spojite sa tikvicom dobijete savršen obrok koji vam neće teško pasti na stomak.
Sastojci:
okrugle tikvice
300 g pilećeg filea
1 manji crni luk
1 paradajz
pavlaka za kuhanje
1 šolja riže
rendani sir (može gauda)
Priprema:
Izdubite tikvice, pa tu sredinu ostavite sa strane. Meso isjeckajte i propržite na malo maslinovog ulja, pa kada se proprži dodajte sitno sjeckan crni luk. Kada omekne dodajte sjeckani paradajz, pa začinite. Kratko dinstajte, pa dodajte sredinu od tikvica. Nakon par minuta sipajte pavlaku za kuhanje. Kada se sjedini smjesa, sklonite sa šporeta, dodajte sirovu rižu, pa napunite tikvice. U tepsiju sipajte paradajz sos sa maslinovim uljem i poredajte tikvice. Pecite na 200°C oko sat vremena. Pred kraj dodajte rendani sir i zapecite. prenosi hayat