Svaštara

Trik uz koji ćete krumpir oguliti za čas

Guljenje kuhanog krumpira na ovaj način je vrlo brzo i jednostavno. Jednom kada iskušate ovaj trik, više nikada sa kuhanog krumpira nećete uklanjati koru na klasičan način – pomoću noža.

Krompir - TrebinjeLive.com

Postupak je ovakav:

-zarežite krumpir nožem kako je prikazano u videu i pazite da razrežete samo koru

-potom ga stavite u vodu i na štednjak

-kada je kuhan, izvadite ga iz vode i pričekajte malo da se ohladi – dovoljno da krumpir možete uhvatiti rukama

-na kraju koru jednostavno uklonite prstima – u jednom potezu, samo će skliznuti prneosi “N1“.

S ovim načinom guljenja ćete uštedjeti vrijeme, a za ovo vam više ne treba ni nož, piše 24sata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh