Svaštara

SVE VRIJEME POGREŠNO PRAVITE KAFU IZ KESICE! UPUTSTVO RIJETKO KO PROČITA, A KRIJE CAKU KAKO DA DOBIJETE BOLJI UKUS

Instant kafe su postale praktični dio naše svakodnevnice.

Ness kafa- Balkans Press

Bilo da ste na poslu, fakultetu ili jednostavno želite na brzinu da spremite topli napitak, instant kafa će vam dobro doći.

Međutim, mnogi ljudi je zapravo pogrešno prave. Vjerovatno ste sad pomislili kako je to moguće, kad tu nema neke velike mudrolije – sipate kafu u šolju, prelijete vodom i to je to.

U suštini, to i jeste tako, ali je caka ustvari baš u vodi.

Većina ljudi ne čita uputstvo na kesicama, koje je i veoma sitno napisano, ali i pored toga, sigurno ste pomislili “šta će mi uputstvo za običnu kesicu kafe”. Ipak, upravo to uputstvo krije tajnu kako da dobijete pravi ukus ovog napitka. Stvar je u tome da ne dozvolite da vam voda proključa.

Za razliku od domaće (turske) kafe, kada je potrebno da voda provrije, na instant kesicama jasno stoji da voda ne treba da proključa, a na nekima je istaknuto i da bi trebalo da bude 80 C.

Dakle, sljedeći put kada budete željeli da napravite instant kafu, sipajte samo vrelu, neključalu vodu i primjetićete koliko je ukus bolji, nego kada je pravite sa provrelom vodom. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh