Svaštara

ZBOG OVE GREŠKE PIRE KROMPIR VAM NIKAD NE ISPADA KREMAST, SOČAN I VAZDUŠAST: Evo u čemu svi redom GRIJEŠITE!

Pire krompir je omiljeni prilog, ali vjerovatno ne znate da, prilikom njegove pripreme, pravite jednu veliku grešku…

Pire krompir - Cuisine.journaldesfemmes.fr

Ali, da biste napravili dobar pire krompir, potrebno je da znate jednu važnu stvar.

Naime, većina greši u jednoj “sitnici”.

Nije ga teško napraviti, to svi znaju, a bez putera i mlijeka on ne bi bio tako kremast i dovoljno “mokar”.

Međutim, ono što većina ne zna jeste da je potrebno da mlijeko ima određenu temperaturu da bi pire krompir bio baš onakav kakav treba da bude.

Početnici i neiskusne domaćice uglavnom uzimaju hladno mlijeko iz frižidera i sipaju ga direktno u krompir. U tome i jeste najveća greška. Mlijeko ne sme da bude hladno. Da bi krompir bio ukusan i kako ne bi promijenio temperaturu, potrebno je da mlijeko bude sobne temperature, ili malo zagrijano.

Odali smo vam ovu malu caku iskusnih domaćica, a na vama je samo da uživate u njegovom ukusu. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh