Svaštara

POMRČINA KRVAVOG MJESECA NASTUPA 16. MAJA: Svaki kraj je novi početak, ČEKAJU VAS OVE PROMJENE

Pomrčina Krvavog Mjeseca u znaku Škorpiona očekuje nas u ponedjeljak, 16. svibnja/maja u 6:15 h.

Astrolozi napominju da je pomrčina Krvavog Mjeseca izuzetno rijetka, ali i moćna. U simboličnom smislu predstavlja kraj, završetak nekog poglavlja u našem životu. A svaki kraj je šansa za novi početak!

Ovaj pun Mjesec naziva se Krvavi, jer Mjesec tijekom pomrčine dobiva crvenkastu nijansu. Smatra se da je ovo najmoćniji pun Mjesec, odnosno da nosi svu težinu svoje energije. Njegov utjecaj možemo osjetiti na fizičkoj, emocionalnoj, mentalnoj i duhovnoj razini, a efekti mogu trajati duže nego što mislimo.

Pomrčina donosi događaje koji su neophodni za rast i razvoj. Iako se smatra da je pomrčina punog Mjeseca simbol velikih izazova i prepreka, svaka od njih je s razlogom tu, uči nas kojim putem trebamo krenuti.

Pod ovom pomrčinom, željet ćemo zatvoriti određeno poglavlje naših života, nešto se mora završiti. Pomrčina Krvavog Mjeseca je u tajanstvenom znaku Škorpiona pa se možemo povući u sebe, dublje se upoznati sa svojim unutrašnjim ja i osvijestiti koliko smo autentični, koji su naši talenti, prednosti, posebnosti.

Škorpion je poznat da potiče na transformaciju – ona je povezana i s energijom feniksa. Feniks ima sposobnost i moć da se uzdigne iz pepela. Uzdiže se iz pepela do svog pravog i najvišeg oblika.

Svako od nas ima moć da to uradi za sebe. Dok pomrčina može donijeti pepeo, ono također donosi obećanje da se i mi možemo uzdići kao feniks i ponovo se roditi u potpunosti.

Ako pomrčina donosi zatvaranje bilo čega u vašem životu, neka vam u srcu bude misao da postoji šansa da se otvori nešto novo, bolje. Sve što se događa neophodno je za naš razvoj, napredak, potiče nas da budemo najbolja verzija sebe.

Sada su savršeni trenutci da se povučete, malo osamite i zavirite u svoje srce. Možete pronaći zanimljive i vrijedne uvide koji potiču duhovni rast. Postoji šansa da otkrijete svoj put, procijenite svoje odnose i situacije u kojima se nalazite.

Kao simbol kraja, pomrčina Krvavog Mjeseca može nas inspirirati da odustanemo od nečega, da shvatimo kako nešto nije vrijedno, da to treba pustiti ili da se naš put baš sada treba potpuno promijeniti.

Pošto će i Merkur pod ovom pomrčinom biti retrogradan, možda ćemo biti zbunjeni i nesvjesni kako da napredujemo u našim životima. Budite strpljivi i smirite se. Naš unutrašnji glas uvijek zna put i dok ova pomrčina može zahtijevati da budemo strpljivi, možemo vjerovati da ćemo sve odgovore koji su nam potrebni dobiti na vrijeme

Pod ovom pomrčinom, Venera i Hiron će također biti skladni. Ova planetarna kombinacija može donijeti iscjeljujuće vibracije koje pomažu da pronađemo iscjeljenje za rane iz prošlosti.

Neke rane se nikada ne mogu zaliječiti, ali ispod ove pomrčine su umirujuće energije koje nas mogu podržati u potrazi za ravnotežom i snagom.

Ovu energiju možemo svjesno koristiti tako što ćemo sebi postaviti cilj da okončamo sve negativno što nas je godinama mučilo, negativne misli, loše osjećaje, strahove…

Pomrčine nas uvijek vode do našeg sljedećeg koraka, tako da nakon što postavimo svoju namjeru, sljedeća najbolja stvar koju možemo učiniti je da se predamo i vjerujemo.

Mars i Neptun su također u poravnanju pod ovom pomrčinom. Mars je neustrašiva energija koju vode ratnici, dok je Neptun posvećen višoj ljubavi i povezanosti.

Ova kombinacija energije navodi nas da se fokusiramo na naše blagostanje i osvijestimo što radimo za sebe, svoju dušu, za druge.

Sada je trenutak da zavirite u svoje srce i otkrijete što je u njemu vrijedno zadržati, a što zauvijek treba pustiti!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh