Ekipa Test Kitchena rado proučava sve novosti vezane uz hranu, od toga kako je najbolje iskoristiti i pripremiti do toga da bude što kvalitetnija.
Ovaj put odlučili su da isprobaju savjet botaničara Jinhe Baija.
Budući da paradajz duže traje dok ih čuvamo u frižideru, teško je izbjeći gubitak ukusa koji se događa jer hladnoća blokira određene enzime u njima.
Bai je tokom svojih eksperimenata došao do rješenja. Paradajz je stavio na pet minuta u toplu vodu, na otprilike 50 stepeni Celzijusa, i zatim je stavio u frižider.
Kako je tvrdio da je ukus bio skoro isti onom kada stoji na sobnoj temperaturi, Test Kitchen sproveo je svoje malo istraživanje.
Za Huffington Post otkrio je zatim da je većina od deset ispitanika potvrdila da je ukus paradajza koji se ovako čuvao oko 80 odsto sličan onome kada je na sobnoj temperaturi. prenose “Nezavisne“.