Sastojci:
2 jaja
3 kašike kiselog mleka
so
biber
cvrena sušena čili paprika
maslinovo ulje
1 kašika putera
malo mlevene sveže zelene čili paprike
malo peršuna
1 kašika izblendanog belog luka
mlevena slatka paprika
puter
Priprema:
Pre svega u jednu posudicu stavite 3 kašike kiselog mleka i sve to malo posolite. Nakon toga dodajte malo balog luka i isto toliko mlevene slatke paprike kao i malo bibera. Sve to dobro izmešajte!
Nakon toga u drugu činiju dodajte sveže mlevenu čili papriku, pomešanu sa sitno seckanim peršunom i sve to izmešajte.Zatim u blago zagrejanom tiganju istopite puter, a zatim u to dodajte suženu čili papriku (sitno mlevenu), a nakon toga dodajte malo mlevene slatke paprike.
U drugom, čistom tiganju propržite jaja na oko i onda je vreme da sve servirate.
Prvo stavite sos sa kiselim mlekom, zatim nakapajte malo sosa sa peršunom, a zatim sos sa crvenim paprikama. Nakon toga stavite ispržena jaja i pospite ih sosom od crvenih paprika i sosom sa peršunom.