Pola kilograma brašna stavite u jednu posudu. Možete pomiješati glatko i oštro brašno, i to tako da oko 300-350 grama bude glatko brašno, a ostalo oštro. Navedene količine biće dostatne za dvije “kućne” podloge.
Potom po redu dodajte sastojke: dvije kašičice soli, jednu kašičicu šećera, pet grama suvog kvasca (nešto manje od cijele kesice uobičajenog pakovanja od sedam grama).
Kada ste gotovi sa suvim sastojcima, dodajte mokre – 0,3 dl mlijeka, 2,3 dl vode i 0,3 dl maslinovog ulja.
Pomiješajte sve sastojke u posudi dok ne dobijete formu tijesta, a potom nastavite da ga mijesite na glatkoj površini. Glatku površinu na kojoj mijesite tijesto obavezno pospite oštrim brašnom te takođe sve vrijeme ruke “ispirite” oštrim brašnom.
Kada ste zamijesili tijesto, vratite ga u posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite da odmara na toplom oko sat, sat i po. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na željenu debljinu, a potom na njega poređajte željene sastojke. prneose “Nezavisne“.