Svaštara

AKO POSLIJE SARME OSJETITE OVE SIMPTOME, OBRATITE SE DOKTORU: MOŽETE IMATI PROBLEM AKO NE BUDETE DOVOLJNO PAŽLJIVI

Trovanje sarmom može biti veoma opasno ako primjetite sljedeće simptome.

Sarma -hayat

Sarma je jedan od glavnih specijaliteta na svakoj prazničnoj trpezi.

Praznici su tu, a red je da znate neke stvari kako ne biste imali problem.

Nemojte mislite da jednom napravljene sarme možete da jedene narednih sedmicu dana samo zato što ste ih stavili u zamrzivač.

Kao i druga hrana i sarme imaju svoj rok trajanja prije nego što se pokvare.

Dakle, koliko dugo sarme mogu da ostanu svježe?

Odgovor na ovo pitanje prvenstveno zavisi od toga gjde ih držite, ali jedna stvar je veoma važna, morate ih staviti u frižider maksimalno dva sata nakon što ste ih napravili.

Kako biste im produžili životni vijek, nemojte ih stavljati u frižider u šerpi u kojoj ste ih spremili, već ih prebacite u vakumske posude ili dobro zamotajte u aluminijumsku foliju.

Ako ih čuvate na pravilan način, sarme mogu da ostanu svježe tri do četiri dana.

U slučaju da ne planirate da ih sve pojedete za ovo vrijeme, dobro rješenje predstavlja zamrzivač u kom mogu da ostanu svježe tri do četiri mjeseca. prneosi “Hayat“.

Trovanje ponekad može biti veoma opasno ako primjetite sljedeće simptome, odmah zovite doktora:

-Često povraćanje i nemogućnost zadržavanja vode

-Krv u stolici

-Dijareja koja traje više od tri dana

-Izuzetan bol ili grčevi u stomaku

-Temperatura viša od 38 stepeni


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh