Pokvareno mlijeko se može koristiti u razne svrhe, od bašte preko njege kože do šporeta. Važno je samo da pažljivo pogledate boju mlijeka, ako je normalne boje, bijelo – još može da se koristi. Ako je promijenilo boju, bacite ga.
Dakle, počnimo sa prijedlozima.
Kalcijum u mlijeku može pomoći biljkama da brže rastu i štititi ih od truljenja.
Ako ste se pitali kojim vrstama biljaka najviše prija prihrana iz mlijeka, to su engleski bršljan, begonija i afrička ljubičica. Dobar je izbor za zaštitu povrća, poput tikvica i paradajza, posebno ako ga gajite u bašti.
Međutim ovo nije sve.
Mliječna kiselina je savršen način da pripremite odrezak ili biftek. Biftek prije termičke obrade može da odstoji u pokvarenom mlijeku.
Od pokvarenog mlijeka uvijek možete da dobijete kajmak, a recepata je mnogo.
Mlijeko koje više nije za upotrebu u ishrani možete i koristiti kao kremu za lice. Izmasirajte svoje lice pokvarenim mlekom, pa onda to isperite vodom. Rezultate ćete vidjeti jako brzo, piše Krstarica.