Recimo, paradajz može izgubiti na punoći ukusa jer hladan vazduh zaustavlja proces sazrijevanja. Zato bi najbolje bilo ovo povrće čuvati na sobnoj temperaturi.
Takođe, izbjegavajte čuvanje bijelog luka u frižideru jer će s vremenom krenuti da klija i postati gumen. Zato ga držite na suvom i manje hladnom mjestu,pišu Nezavisne
Loša ideja je čuvanje krompira u frižideru – hladniji vazduh pretvara skrob u šećer, zbog čega ovo povrće poprima slatkast ukus. Kao i bijeli luk, krompir je bolje čuvati na manje hladnom i mračnom mjestu.
Med izbjegavajte da čuvate u frižideru, kako se ne bi šećer kristalizovao. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi, a zanimljivo je da ova slatka namirnica nema rok trajanja.
Maslinovo ulje u frižideru mijenja sastav i postaje veoma gusto, pa i njega treba da čuvate na mračnom i ne tako hladnom mjestu.