Svaštara

KAKO OGULITI KUHANI KROMPIR ZA SAMO PET SEKUNDI: POGLEDAJTE TRIK KOJI ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT

Oguliti kuhani krompir neposredno nakon kuhanja za mnoge predstavlja veliki problem jer se koža krompira teško odvaja, a prsti često bivaju opečeni.

Krompir - TrebinjeLive.com

Da bi spriječili opekotine na prstima i olakšali kuhanje, možete se poslužiti i ovim trikom.

Šta vam je potrebno: Voda s kockama leda.

Šta trebate napraviti: Kuhani krompir iz vrele vode prebacite u vodenu kupku s kockicama leda na samo pet sekundi.

Zašto djeluje: Ledena voda “iznenadit“ će površinu krompira, a koru ćete nakon toga moći lagano odstraniti te krompir upotrijebiti za daljnju pripremu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh