Doktorica Janina Bowring, stručnjakinja za ljepotu i zdravlje, identificirala je tri namirnice koje bismo trebali izbjegavati ako želimo sačuvati mladost i ljepotu kože.
Prženi krompirići, popularno nazvani pomfrit, svakodnevno su omiljena hrana mnogima, ali možda je vrijeme da razmislite o svojoj prehrambenoj navici. Dr. Bowring ističe da loše masnoće i visok sadržaj glifosata i deuterija u krumpirima mogu štetiti mitohondrijima u našim tijelima. Kako mitohondriji igraju ključnu ulogu u održavanju mladenačkog izgleda, izbjegavanje ovih štetnih elemenata može pomoći u očuvanju vitalnosti kože.
Bijeli šećer, često dodavan u čaj ili kafu, također je na listi “za izbjegavanje” ako želite odgoditi starenje kože. Visoke razine deuterija prisutne u šećeru mogu negativno utjecati na mitohondrije, što rezultira bržim starenjem kože.
Još jedan značajan faktor je prisutnost trans-masti u margarinu, što može uzrokovati ozbiljne probleme za kožu. Trans-masnoće ometaju unos hranjivih tvari i eliminaciju toksina iz tijela. Osim toga, margarin može povećati osjetljivost kože na ultraljubičasto zračenje, izlažući je dodatnom riziku od oštećenja. prenosi n1