Pri odabiru konzerve tunjevine, mnogi su u nedoumici za koju da se odluče – da li za onu u salamuri ili za onu u ulju.
Ako planirate da pojedete cijelu konzervu, onda je bolje da uzmete onu koja se nalazi u salamuri, pod uslovom da je pojedete čim otvorite konzervu, jer ćete tako sačuvati omega-3 masne kiseline u samoj ribi. Ali, ako kupite tunjevinu koja sadrži ulje, pri cijeđenju te masti nestaju, piše “Love yourself magazine”.
Prema istraživanju, tunjevina u vodi, odnosno u salamuri ima više omega-3 masti nego tunjevina u ulju. U studiji je navedeno da proizvodi prepuni ulja mogu da budu korisniji osobama koje imaju povećanu potrebu za esencijalnim masnim kiselinama.
S druge strane, ako želite da dobijete više vitamina D i selena, tunjevina u ulju je pravi izbor, jer sadrži povećane nivoe po porciji u poređenju sa tunjevinom u vodi, odnosno salamuri. Međutim, sa stanovišta ukusa, moramo priznati da je tunjevina u ulju ipak ukusnija. prenose nezavisne