Svaštara

DODAJTE OVAJ SASTOJAK U SMJESU ZA TIJESTO: Peciva će biti ukusnija i mekša

Ovo je glavni trik iskusnih pekara

Tijesto - Megagiga.info

Postoje razni recepti i trikovi za različite vrste tijesta koji i manje iskusnim domaćicama omogućavaju da prave ukusan hljeb, peciva… Iskusni pekari su otkrili šta dodaju u tijesto da bi mu dali savršen ukus i teksturu. Riječ je o sastojku koji svako ima kod kucće, a to je puter.

Maslac se često nalazi u sastojcima za tijesto, ali ga nikada niste dodavali na ovaj način. Obično dodajete puter u komadu na sobnoj temperaturi ili rastopljen puter, a savjetujemo vam da ga malo propržite prije nego što ga dodate u tijesto. U tavu stavite puter i kada se otopi, pržite ga još 7-8 minuta, miješajucći sve vrijeme.

Zatim ga sipajte u posudu i ostavite da se ohladi. Dobijenu smesu dodati u tijesto i dobro izmiješati. PRENOSI glamblam


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh