Pogrešna kombinacija hrane može naštetiti tijelu. Iako živimo užurbanim životima u kojima često nemamo priliku ni vrijeme za promišljanje o namirnicama koje unosimo, ajurvedska tradicija ističe kako pojedine pogrešne kombinacije hrane vode do umora, mučnine i bolesti crijeva.
Među namirnicama koje ljudi uzimaju zdravo za gotovo su jaja. Ona su vrlo hranjiva i predstavljaju mali obrok. Prepuna su proteina, vitamina i minerala, a poznata su kao hrana s niskim udjelom ugljikohidrata.
Jaje se koristi za pripremu mnogih jela, tako da ga jedemo u različitim oblicima. Neki ljudi vole uživati samo u jajima, dok ih drugi jedu s mesom, mliječnim proizvodima i pićima s kofeinom. Evo nekoliko stvari koje ne biste trebali jesti s jajima.
1. Slanina
Mnogima su jaja sa slaninom omiljeni objed. Međutim, ono što ne znaju je da vas ova kombinacija može učiniti letargičnim, jer jelo sadrži visok udio proteina i masti.
Rezultat je trenutačno povećanje energije, koja potom brzo nestaje.
2. Šećer
Ako kuhate jaja sa šećerom, aminokiselina koja se oslobađa iz obje namirnice može postati toksična za ljudsko tijelo i može stvoriti ugruške u krvi, piše TimesofIndia.
3. Sojino mlijeko
Konzumacija jaja sa sojinim mlijekom može spriječiti apsorpciju proteina u tijelu.
4. Čaj
Doručak koji uključuje čaj i kuhana ili pečena jaja za mnoge diljem svijeta je dobitna kombinacija. No manje je poznato da ona zapravo može uzrokovati zatvor.
5. Meso kunića
Iako se jaja konzumiraju uz većinu vrsta mesa, stručnjaci tvrde da mogu izazvati proljev u kombinaciji s mesom kunića.
6. Kaki jabuke
Ako istovremeno konzumirate jaja i kaki jabuke, mogli biste potaknuti trovanje i želučani napadaj. Općenito, preporuke su da se uz jaja izbjegava konzumacija voća, a osobito dinja. Također, uputno je izbjegavati kombinaciju jaja sa sirom, mlijekom i mliječnim proizvodima te grahom. prenosi vecernji list